Intensivutbildning

Vad är en intensivutbildning?

Intensivutbildningen är, som många önskar, en snabb väg till körkortet. Utbildningen lämpar sig för den som vill ha sitt körkort snabbt eller har en begränsad tid till sitt förfogande. Det handlar om att eleven under en kort tidsperiod (oftast 2-3 veckor) koncentrerar sig enbart på körkortet, såväl teoretiskt som praktiskt. Man kör då 2-4 körlektioner/dag och mellan körlektionerna varvar man med teori och datatester. Riskettan och risktvåan gör du också under dessa veckor. Teoriprov och uppkörning på Trafikverket görs det allra sista. Låter detta alltför intensivt kan man dra ut på det till 3-5 veckor istället. Det är kanske ett bättre alternativ för de som inte kört mycket innan eller inget alls, då det kan bli för tufft annars.

Det är inte alltid vi har möjlighet att genomföra intensivutbildning pga. många elever och inte tillräckligt mycket lediga lektioner. Även proven på Trafikverket kan i perioder vara långa väntetider på så tänk på att boka din intensivutbildning i god tid!

Hur påbörjar Du utbildningen?

Man bokar tid för en första körlektion där man gör en planering. Du får kört en tur med en lärare som då bedömer på ett ungefär hur många körlektioner du behöver. Sedan gör vi tillsammans ett lämpligt upplägg av din intensivutbildning där vi bokar körtider, dag för Riskettan och Risktvåan (halkbana). Vi kan eventuellt boka in teori- och körprov också.

På så vis får du en välplanerad intensivutbildning, beroende på när du vill bli klar med körkortet!

Teoridelen:

När du har betalt teoriavgift/startpaket så får du ditt läromedel och har tillgång till hela den teoretiska delen såsom teorilektioner, datatester och trafikfilmer.

Det finns möjlighet att delta i lärarledda teorilektioner.

Riskutbildning 1 (Riskettan) är en obligatorisk teoretisk del som man kan göra när som helst under utbildningen, men den måste vara gjord innan teori- och körprov. Denna håller vi i våra lokaler.

Kördelen:

Körlektionerna har vi på vardagar och du kan köra igång när som helst, bara du har ditt körkortstillstånd klart. Har du inte det är det smidigast att beställa dessa blanketter på www.korkortsportalen.se och kom sen in till oss så fixar vi gratis syntest hos en optiker.

Riskutbildning 2 (Halkbanan) är en obligatorisk kördel som läggs i slutet av din körutbildning. Även den här måste vara gjord innan teori- och körprov. Denna dag utgår vi från trafikskolan och övningskör till halkbanan på Glimmingen.

Bokar du in en intensivkurs skall en viss del vara betald minst någon vecka före kursstart.

”Vanlig” körkortsutbildning

Väljer du att inte ta en intensivkurs är upplägget (och priserna) på samma vis men inte så komprimerat utan upplagt på kanske 2-6 månader. Du startar även här utbildningen med en första körlektion där man gör en planering.

Du är varmt välkommen att vända dig till oss för mer info.

intensiv