Läs- och skrivsvårigheter

Teoristöd/Anpassad undervisning

Vi på Trestads Trafikskola har alltid sett varje kund som en individ med sina personliga behov av undervisning.

Detta betyder självklart att vissa behöver mer stöd för sin körning och andra behöver mer stöd med den teoretiska delen. Vi utbildar oss ständigt för att skaffa oss kunskap så att vi kan sätta in rätt stöd/åtgärder i tid. Vi har personal med specialkompetens och erfarenhet av så väl dyslexi samt annan inlärningsbegränsning med diagnos som kan påverka inlärningen. Det är av stor vikt att trafikskolan tidigt får denna kännedom för att kunna anpassa utbildningen redan från start. Vid körlektionerna brukar det vara ett bra tillfälle att stämma av hur man känner inför utbildningen.

Trafikskolan använder sig av STR's digitala körkortsbok. Det digitala läromedlet varvar fakta och teori med bilder och illustrationer för att du enkelt ska se och förstå det du läser. Du kan också välja själv hur du vill plugga – genom att läsa, öva eller svara på frågor. Via Inläsningstjänst ges du även möjlighet att lyssna på hela körkortsboken.

Vi erbjuder också teoriundervisning enskilt tillsammans med en trafiklärare vid behov. Men det viktigaste av allt - VI BRYR OSS!

Har ni frågor eller vill att vi ska berätta mer hör av er till kontoret.

dyslexi